ULTIMA ORA! MEDICUL ALEXANDRU RAFILA, AVERTISMENT GROAZNIC. CE SPUNE DESPRE VALUL CINCI AL PANDEMIEI: ”E FOARTE GREU”

Alexandru Rafila a explicat în cadrul unui interviu recent ce s-ar putea întâmpla în

România în perioada următoare. Medicul este de părere că următoarele valuri ar putea fi ţinute sub control, dacă oamenii se vaccinează.

Prezent în emisiunea lui Marius Tucă, Alexandru Rafila consideră că următoarele valuri vor putea fi ținute sub control, iar activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică nu se vor mai afla în pericol.

Eu cred personal că valurile următoare – că se discută de 4, 5 – vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate,

dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin

bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini. Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat.

Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice,

unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila crede că temutul virus nu va mai fi o problemă, deşi vor mai trece mulţi ani până la finalul pandemiei.

Pentru că această tulpină extrem de contagioasă nu va ocoli sau va sări foarte puțin din persoanele nevaccinate”, a mai spus medicul.

Certificatul verde devine obligatoriu pentru anumite activități

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000

de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, care sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

 vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinarecare prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de orecare se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2,

nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani

laur