Ultima Ora! Se redeschid restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc

Pentru că incidența cazurilor de cazurilor de Covid-19 a scăzut în ultimele două săptămâni în municipiul Bistrița, autoritățile au decis ca, începând de luni, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc să îşi reia activitatea în interior, cele din domeniul HORECA în limita a 30% din capacitate.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, incidenţa cazurilor de Covid-19 în municipiul Bistriţa a scăzut sub 3/1000 de locuitori, astfel că se reduc o parte din restricţiile aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleaşi reguli şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, le cere locuitorilor să rămână vigilenți şi să respecte în continuare normele sanitare, în contextul în care municipiul se află la limita pragului permisiv din punctul de vedere al restricţiilor.

Am reuşit, după o perioadă destul de lungă, să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, incidenţă care ne permite să redeschidem restaurantele şi cafenelele, dar şi alte tipuri de activităţi economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem, totuşi, cu puţin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricţiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenţi, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Vă mulţumesc pentru responsabilitatea pe care aţi demonstrat-o”, a transmis prefectul.
Restricţiile din municipiul Bistriţa au fost modificate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 124/27.12.2020 şi intră în vigoare de luni.

Municipiul Rădăuți, în ”scenariul roșu”.

Municipiul Rădăuți, județul Suceava, a intrat de marți, 22 decembrie, în ”scenariul roșu”, după ce s-a înregistrat o rată de infectare care depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Rădăuţi are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3,22 cazuri la mia de locuitori, iar restricţiile rămân valabile până pe 4 ianuarie 2021, când se va reanaliza contextul epidemiologic, potrivit Prefecturii Suceava.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *