Ultima Ora! Şedinţă de urgenţă la Guvern. S-a decis ce se întâmplă cu pensiile românilor

Şedinţă de urgenţă la Guvern. Ministrul Muncii şi ministrul de Finante au discutat, joi, despre procentul cu care ar putea creşte pensiile românilor.

Şedinţă de urgenţă la Guvern. Ministrul Muncii şi ministrul de Finante au discutat, joi, despre procentul cu care ar putea creşte pensiile românilor.

nu au ajuns la o concluzie privind procentul de creştere a pensiilor. Aceştia urmează să se întâlnească din nou în zilele următoare pentru a ajunge la o concluzie.

Şedinţă de urgenţă la Guvern. Se decide cu cât cresc pensiile românilor

Raluca Turcan şi Alexandru Nazare nu au ajuns la o concluzie privind procentul de creştere a pensiilor. Aceştia urmează să se întâlnească din nou în zilele următoare pentru a stabili cu cât vor creşte pensiile românilor.

Reamintim că premierul Florin Cîţu a anunțat recent că pensiilor nu vor creşte cu 40%, aşa cum prevede legea.

”România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite din în 2021 acest lucru(mărirea pensiilor – n.red.).

În acest moment legea merge la promulgare la domnul preşedinte, care are două variante: să o trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Guvernul şi coaliţia şi-au asumat un calendar de creştere a pensiilor, vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi”, declara premierul Florin Cîţu.

Şi ministrul Muncii a anunţat o creştere a punctului de pensii însă nu cu 40 %.

”Pensiile vor crește cu cel puțin rata inflației, dar îmi doresc ca această măsură să fie completată de recalcularea pensiilor. Nu ne permite majorarea pensiei cu 40%.”, a spus Raluca Turcan recent Antena 3.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.