Ultima oră! Un nou incendiu într-un spital din România

Un incendiu a izbucnit la capela Spitalului Elena Doamna din Iași din cauza unei lumânări.

Trei echipaje de la Detașamentul II de pompieri din Iași au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la capela spitalului Elena Doamna, informează Ziarul de Iași.

Se pare că focul a izbucnit din cauză că una dintre lumânările aprinse în capelă a căzut pe un material inflamabil, iar de acolo flăcările s-au extins.

Intervenția pompierilor a fost promptă astfel că incendiul a fost lichidat cu rapiditate.

Nu a fost nevoie ca personalul medical și pacienții să fie evacuate din spital, iar pagubele materiale au fost minore

Precedentul incendiu care a izbucnit într-un spital a avut loc pe 1 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Spre deosebire de incendiul de la spitalul ieșean, cel de la Constanța a fost o tragedie de proporții soldată cu 12 morți.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că incendiul din Constanța s-a declanșat din cauza unei nereguli la instalația de electricitate.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța.

Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis.

Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.

Vineri a mai murit unul dintre pacienții care se aflau în secția ATI în care a izbucnit incendiul. Este vorba despre o bătrână în vârstă de 80 de ani care avea coronavirus și comorbidități.

Bilanțul morților după incendiul de la ATI ajunge, așadar, la 12. De altfel, bătrâna decedată era în stare gravă încă de săptămâna trecută. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Constanța, decesul ar fi fost provocat de infecția cu SARS-CoV-2, nu din cauza rănilor suferite în  incendiu.

laur