Ultimul discurs memorabil al Reginei Elisabeta a II-a: Un omagiu adus soțului ei, Prințul Philip

Ultimul discurs memorabil al Reginei Elisabeta a II-a. Ultimul discurs susținut de Regina Elisabeta a II-a a fost un omagiu adus soțului ei, Prințul Philip, de Crăciun.

Ultimul discurs memorabil al Reginei Elisabeta a II-a. Regina Elisabeta a II-a a ținut ultimul său discurs în decembrie 2021.

A fost un discurs plin de emoție, cu multe sentimente în cadrul căruia l-a onorat pe regretatul ei soț, Prințul Philip.

Ultimul discurs al Reginei Elisabeta a II-a, omagiu pentru Prințul Philip

„Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva iubit.
Anul acesta, în mod deosebit, înțeleg de ce”, au fost cuvintele de început ale Reginei Elisabeta în discursul de Crăciun din 25 decembrie 2021, filmat în Sala Albă de desen a Castelului Windsor și transmis de BBC.

„Viaţa constă, bineînţeles, atât în despărţiri definitive, cât şi în prime întâlniri”, iar oricât de mult ne este dor de el, mie şi familiei mele, ştiu că i-ar plăcea să ne bucurăm de Crăciun”, a spus cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Regina a lăudat „simțul său al datoriei, curiozitatea sa intelectuală și capacitatea de a face haz în orice situație”.

Acea privire iscoditoare a fost la fel de strălucitoare la sfârșit ca atunci când l-am văzut prima dată”, a declarat în luna decembrie a anului trecut.

Guvernul britanic a declarat oficial doliu național

Guvernul din Marea Britanie a declarat vineri, în mod oficial, începutul unei perioade de doliu naţional în memoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, publicând un „ghid pentru doliu naţional”, informează Reuters.

Guvernul a precizat că în această perioadă nu există nicio obligaţie de anulare sau de amânare a evenimentelor şi a competiţiilor sportive sau de închidere a spaţiilor de divertisment, adăugând că acest lucru rămâne la latitudinea fiecărei organizaţii.

Perioada de „doliu regal” începe vineri şi va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a.

În urma decesului Majestăţii sale Regina, este dorinţa Majestăţii sale Regele ca o perioadă de doliu regal să fie respectată de acum până la şapte zile după înmormântarea Reginei. Data funeraliilor va fi confirmată în timp util. Doliul regal va fi respectat de membrii familiei regale, de personalul Casei Regale şi de reprezentanţii Casei Regale aflaţi în misiuni oficiale, împreună cu trupele angajate în sarcini ceremoniale”, conform comunicatului Palatului Buckingham, citat de PA Media/dpa.

Prințul Charles a hotărât care va fi numele în calitate de Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a: acesta a ales Charles al III-lea, potrivit BBC.

Fostul Prinț de Wales ar fi putut să aleagă unul dintre cele patru nume: Charles Philip Arthur George.

Prinţul Charles devine rege după moartea mamei sale . Regele Charles și soția sa,regina consoartă, Camilla, vor rămâne în această noapte la Balmoral, urmând să se întoarcă mai întâi la Londra, potrivit CNN .

Venirea la tron ​​​​a Prințului Charles va pune capăt celor mai lungi perioade de așteptare din istoria tuturor predecesorilor săi care au ajuns la conducerea Marii Britanii.

laur