Un asteroid uriaș, descoperit recent de NASA, va lovi atmosfera Pământului săptămâna aceasta

Un asteroid uriaș care se îndreaptă spre atmosfera Pământului a fost descoperit recent de NASA.

Asteroidul 2023 BU a fost reperat pe 21 ianuarie de către Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) al NASA și este programat să treacă pe lângă Terra vineri dimineață (27 ianuarie).

Acest asteroid va trece la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, fiind, așadar, a patra cea mai apropiată dintre rocile spațiale trecute și viitoare care se vor apropia de Terra.

Asteroidul este atât de aproape de Pământ, încât se află puțin sub o distanță medie de trei procente între Pământ și Lună, potrivit LAD Bible.

Nu există motive de îngrijorare

CNEOS anunță că dacă acest asteroid ar avea o traiectorie spre planeta Pământ, nu ar fi prea multe motive de îngrijorare, deoarece, acest asteroid măsoară până la 29 de metri.

Potrivit experților spațiali de la NASA, orice asteroid mai mic de aproximativ 30 de metri ar avea mai multe șanse să se facă scrum în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Deoarece se așteaptă ca asteroidul să treacă pe lângă atmosfera Pământului, pasionații de astronomie vor putea observa Asteroidul 2023 BU, datorită proiectului Virtual Telescope Project (VTP).

VTP este un set de telescoape robotizate cu sediul în Ceccano, Italia, care sunt accesibile online.

laur