Un bărbat oferă consiliului local 50 de milioane de lire pentru

Un inginer IT îi oferă consiliului local dintr-un oraș 50 de milioane de lire sterline pentr a-l ajuta să găsească la groapa de gunoi un hard disk pe care se află un portofel cu bitcoin în valoare de 200 de milioane de lire sterline.

James Howells, în vârstă de 35 de ani, a declarat că a aruncat accidental componenta scoasă din vechiul lui laptop. Aceasta se află, cel mai probabil, în groapa de gunoi a orașului Newport din Marea Britanie.

Bărbatul vrea să primească de la autorități permisiunea pentru a săpa acolo. Cererea lui a fost refuzată în repetate rânduri, deoarece operațiunea ar afecta mediul înconjurător și ar încălca acordurile de exploatare a gropii de gunoi încheiate.

Recuperarea hard disk-ului cu bitcoin, o operațiune costisitoare
Mai mult, operațiunea ar putea costa autoritățile milioane de lire sterline, bani pe care consiliul local nu are garanția că îi va recupera. Un purtător de cuvânt a declarat că șansele ca hard disk-ul să fie găsit și să funcționeze sunt foarte mici.

Howells spune că a aruncat hard disk-ul în 2013 după ce și-a făcut ordine în birou. „Aveam două hard disk-uri identice și l-am aruncat pe cel greșit”, a declarat el.

Inginerul crede că dispozitivul funcționează încă, chiar și după atât de mult timp. „Carcasa exterioară este probabil ruginită. Dar discul din interior, unde datele sunt stocate – ar trebui să existe o șansă mare să funcționeze încă”, a explicat Howells.

Bărbatul a mai spus și că are susținerea unui fond de investiții, care îl va ajuta să recupereze componenta de PC dacă va primi undă verde.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.