Un bărbat s-a îmbogățit după ce a vândut o piatră care a căzut prin …

Un bărbat din Indonezia s-a îmbogățit după ce a vândut cu o sumă fabuloasă un meteorit care a căzut, prin acoperiș, în veranda casei sale, scrie digi24.

„Când am ridicat-o, piatra era caldă și am adus-o în casă”, a declarat Josua Hutagalung pentru Kompas, un site de știri indonezian. Bărbatul de 33 de ani face sicrie și lucra lângă casa lui din Sumatra în august, când „comoara” din spațiu i-a distrus acoperișul.

A fost convins că piatra este foarte valoroasă

Zgomotul a fost puternic, iar pereții s-au zguduit”, a mai spus bărbatul. „M-am dus să văd ce s-a întâmplat și am văzut că acoperișul de tablă al casei era spart”, a mai spus el. Ulterior a găsit bolovanul cu aspect bizar, greu de aproximativ 2 kilograme, care se îngropase câțiva centimetri în pământul de pe verandă.

Hutagalung a spus că a suspectat încă din prima clipă că bolovanul era un meteorit „pentru că era imposibil ca cineva să-l fi aruncat de sus”.

Convins de acest lucru, bărbatul a făcut demersuri, iar piatra lui a fost analizată de specialiști, care au confirmat că este vorba de un meteorit rar, cu o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani, evaluat la 850 de dolari pe gram, adică 1.858.556 de dolari în total.

Bărbatul a câștigat destul cât să trăiască liniștit tot restul vieții

Hutagalung nu a primit toți acești ani, dar a încasat o sumă uriașă, care îi asigură traiul lui și familiei zeci de ani de acum înainte. Indonezianul a spus că o parte din bani vor fi folosiți pentru a construi o biserică în satul natal.

„De asemenea, mi-am dorit întotdeauna o fiică și sper că acesta este un semn că voi avea norocul să am una”, a mai spus el.

Evenimentul l-a transformat pe Hutagalung într-o celebritate locală, iar Jared Collins, un expert american în meteoriți, care a achiziționat o parte din piatră, a spus că acesta s-a dovedit a fi un negustor foarte bun, care a negociat dur prețul comorii picate din cer.

Potrivit New York Post, restul pietrei a fost cumpărat de Jay Piatek, medic și colecționar de meteoriți din Indianapolis.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *