UN ISRAELIAN DE 75 DE ANI A MURIT LA DOUĂ ORE DUPĂ CE A PRIMIT VACCINUL ANTI-COVID. CE EXPLICAȚII AU OFERIT MEDICII

Un bărbat din Israel, în vârstă de 75 de ani, a murit în urma unui infarct la aproximativ două ore după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus.

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății din Israel mai spune că Bărbatul avea condiții preexistente și suferise de atacuri de cord în trecut. Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a lansat o anchetă în legătură cu acest incident, conform Jerusalem Post.

„Împărtășim durerea familiei”, a spus Levy într-un comunicat.

Citește și: Siteul unde românii se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a fost deschis. Tot ce trebuie să știi

I-a fost administrată doza, apoi a murit
Pacientul a fost injectat în jurul orei 8:30 la o clinică, după care a rămas la unitate, conform procedurii, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se vedea dacă sunt efecte secundare. Iar după ce acesta s-a simțit bine, clinica l-a eliberat. Decesul s-a produs înafara unității medicale.

Directorul medical Levy a menționat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinarea acestuia.

Doi pacienți decedați în timpul testelor Pfizer
Reamintim că la începutul lui decembrie, după ce Pfizer a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost ”imunocompromis”.

La acea vreme, Asociația Midaat din Israel a comentat acest raport al deceselor, explicând că, atunci când vaccinurile sunt administrate populației cu risc, „pot exista cazuri nefericite”. Asta nu ar trebui să inducă nesiguranță în privința vaccinului, ci să ne facă să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor.

„Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control”, a spus dr. Uri Lerner, directorul științific pentru Midaat. „După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Care sunt principalele reacții adverse
Principalele reacții adverse raportate în studiile vaccinurilor Pfizer și Moderna au fost durerea, umflarea și roșeața la locul injectării, dar și frisoanele, oboseala și cefaleea, în general, însă aceste efecte au durat de obicei doar cel mult câteva zile.

Efectele secundare pe termen lung sunt încă necunoscute, deoarece vaccinul este încă prea nou pentru a fi cunoscut. Cu toate acestea, majoritatea oficialilor din domeniul sănătății au declarat că sunt de părere că vaccinul nu va provoca daune pe termen lung. În Israel, este de așteptat ca peste 80% din personalul medical să fie inoculat.

De luni dimineață, Israelul a vaccinat 380.000 de israelieni cu prima doză de vaccin coronavirus. Potrivit ministrului Sănătății, Yuli Edelstein, 99.000 de persoane au fost vaccinate doar duminică.

În prezent, Israelul vaccinează personalul medical, persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu boli cronice și speră să înceapă vaccinarea profesorilor și a personalului școlii mai târziu în această săptămână,

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *