Un medic de familie refuza pacientii care nu se vaccineaza anti-Covid-19

Un medic de familie din judetul Calarasi a transmis ca cei care refuza vaccinarea anti-Covid-19 vor fi scosi din lista sa. Medicul considera de neacceptat sa continue colaborarea cu pacienti care nu cred in recomandarile pe care le face.

Medicul Catalin Petrencic din comuna Manastirea a postat pe pagina sa de Facebook prevederile legale potrivit carora pacientii au obligatia sa respecte tratamentul si indicatiile doctorului.

Asiguratii, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia sa respecte cu strictete tratamentul si indicatiile medicului. Conform acestui articol de lege, anunt public de acum ca toate persoanele inscrise la mine care refuza vaccinarea anti-Covid 19, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac”, a mentionat Catalin Petrencic.

Doctorul a tinut sa precizeze ca cei care care refuza vaccinarea fac dovada ca nu au incredere in el.

“Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut”, a mai spus Catalin Petrencic.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *