Un medic de la UPU Iași a rupt tăcerea! Ce se întâmplă, de fapt, în spitale

Explozia de infectări cu Covid-19 îi îngrozește pe medicii din linia întâi, care recunosc că nu mai pot face față valurilor de pacienți. Chiar și așa, cadrele medicale depun toate eforturile pentru a-și salva pacienții, atâta vreme cât starea lor de sănătate nu se detriorează extrem de tare. În cursul dimineții de astăzi, medicul şef UPU-SMURD Iaşi a transmis un semnal de alarmă pentru cetățeni, alături de două fotografii care îi înfățișează pe pacienții conectați la buteliile de oxigen.

Medicii trag semnale disperate de alarmă

Unul dintre medicii care apelează la responsabilitatea cetățenilor în ceea ce privește prevenția ant-Covid-19 este șeful UPU-SMURD al Spitalului “Sf. Spridon”, din Iași, una dintre multele unități medicale în care medicii se simt neputincioși în fața cazurilor tot mai grave de Covid-19, dar și în fața lipsei de paturi la ATI, care ar putea reprezenta o șansă pentru pacienții cu forme grave.

Astfel, medicul Carmen Cimpoeșu a transmis un mesaj emoționant, live din secția UPU a spitalului în care lucrează, în care a făcut publice două imagini cu pacienți dependenți de oxigen pentru a supraviețui. Aceasta îi îndeamnă pe cetățeni să respecte regulile anti-Covid-19, și cel mai important, să se vaccineze și să poarte mască de protecție.

“O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teama este ca va mai veni un pacient care trebuie ventilat mecanic și nu mai avem ventilatoare. Cred ca teama asta ar trebui sa o aibă și cei care nu s-au vaccinat încă! … și cei care nu poartă mască!”, a transmis medicul, pe pagina sa de Facebook

Medic ATI din Timișoara, apel către cetățeni

În cursul zilei de ieri, medicul Amin Zahra le-a transmis românilor un mesaj de conștientizare, prin intermediul paginii de Facebook ROVaccinare, o pagină dedicată românilor pentru a fi informați cu privire la evenimentele care au strânsă legătură cu vaccinarea anti-Covid-19, cât și cu efectele produse de virusul nemilos.

 

„Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți! După garda de ieri, am rămas cu o amintire pe care nu am cum să o uit prea curând…Este imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărțeau aceeași mască de oxigen.

Totul este blocat, tot ce poți să vezi sunt măști și butelii de oxigen! Dacă prin tot haosul acela reușești să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poți să citești în ochii lui este, pe lângă oboseală tot mai accentuată, neputința!!! Încă nu este târziu să ne dați și voi o mână de ajutor!!!

Dacă ții la sănătatea ta și vreți să scăpăm din acest iad, în care ne aflam cu toții, uite ce trebuie să faci:

1. Îți faci un test rapid sau PCR și te asiguri că nu ai simptome, că ești negativ.
2. Îți faci și o programare la un centru de vaccinare și încerci să intri în contact cu cât mai puține persoane, până îți faci vaccinul, chiar și după! România, trezește-te!”, a fost mesajul transmis de medic

laur