Un nou cutremur de magnitudine importantă în România

Un nou cutremur a zguduit România, sâmbătă dimineața. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 pe Richter și a fost al zecelea cutremur din acest an.

Cutremure în lanț. 10 seisme de la începutul anului
Cutremur de 4 grade în Oltenia
Un alt cutremur a avut loc în Ajunul Bobotezei
Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 3:00, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 145 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 65 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 110 km sud de Bacău, 126 km vest de Galaţi, 126 km vest de Brăila şi 135 km nord de Bucureşti.

Cutremure în lanț. 10 seisme de la începutul anului
Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs și vineri seara, la ora locală 21:27, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 99 de kilometri.

De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter, potrivit Agerpres.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Cutremur de 4 grade în Oltenia
Un cutremur neobișnuit, de magnitudine importantă, a avut loc miercuri dimineața în România. Seismul s-a produs în Oltenia, a avut 4 grade și a fost unul de suprafață.

Cutremur în România. În ziua de 6 ianuarie 2021, la ora 01:50:34 (ora locală a României), s-a produs în Oltenia, județul Olt un cutremur mediu cu magnitudinea 4.0, la adâncimea de 10 km, informează Institutul Național de Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88km SE de Craiova, 110km V de Ruse, 121km S de Pitesti, 140km SV de Bucuresti, 158km NE de Sofia, 172km SV de Ploiesti, 180km N de Plovdiv, 223km S de Brasov, 224km E de Nis, 228km S de Sibiu.

Un alt cutremur a avut loc în Ajunul Bobotezei
Un alt cutremur a avut loc în România marți dimineața. Anul 2021 a venit plin de surprize. Seismul de ieri dimineață a avut loc în zona Vrancea.

Nu a fost primul din acest an, deoarece cu doar câteva ore înainte de revelion două seisme au zguduit țara. Cutremurele au continuat și în 2021. România are cel puțin câte un cutremur în fiecare zi.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *