Un nou cutremur puternic în Turcia

Un nou cutremur puternic s-a produs, sâmbătă, în Turcia. Seismul a avut magnitudinea 5,3 pe scara Richter și s-a înregistrat în provincia Nigde din centrul țării, la ora locală 13.27, a transmis Agenţia turcă de gestionare a dezastrelor AFAD. Nu s-au raportat victime până acum. Bor este situat la aproximativ 350 km vest de regiunea de frontieră cu Siria.

Cutremur de 5,3 în Turcia

Turcia a fost lovită de un nou cutremur puternic. Magnitudinea seismului produs în cartierul Bor din Nigde este de 5,3 pe scara Richter. Potrivit autorităților locale, această mișcare tectonică s-a înregistrat la ora 13.27, la o adâncime de 7 kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit provincia centrală a Turciei, Nigde (Anatolia), a declarat centrul de monitorizare a seismelor Kandilli, la puțin peste două săptămâni după tragedia care au ucis 50.000 de oameni la granița cu Siria.

Pe site-ul Președinției pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) este scris că epicentrul cutremurului de sâmbătă a fost cartierul Bor din Nigde (centrul Turciei).

Seismul a avut o adâncime de doar 7 kilometri şi a lovit districtul Bor la ora locală 13.27, a precizat Agenţia turcă de gestionare a dezastrelor AFAD. Până în prezent, nu s-au raportat victime. Vicepreședintele turc Fuat Oktay a indicat că echipele de răspuns sunt la fața locului pentru a evalua orice daune.

Nu există nicio situație negativă în acest moment. Dumnezeu să ne protejeze țara și națiunea de tot felul de dezastre”, a scris el pe Twitter.

Cel mai mare dezastru din istoria modernă a țării

Zguduitura survine în timp ce Turcia se confruntă cu pagubele devastatoare ale cutremurelor gemene din 6 februarie, din regiunea de sud a ţării. Seismele cu magnitudinea de 7,7 şi 7,6 grade pe scara Richter au avut epicentrul în Kahramanmaras şi au lovit alte 10 provincii: Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Elazig, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye şi Sanliurfa.

Din 6 februarie, peste 9.000 de replici s-au produs în zonele deja afectate de activitatea seismică intensă, lăsând peste două milioane de oameni fără adăpost.

Bilanțul victimelor a ajuns la 50.000

În catastrofa de la începutul acestei luni, peste 44.000 de oameni au fost uciși în Turcia, 11 provincii fiind afectate, în timp ce numărul deceselor în Siria a ajuns la 5.914. Cutremurele au fost urmate de peste 9.000 de replici, mai mult de 173.000 de clădiri sunt avariate, arată datele guvernamentale.

Aproape 240.000 de salvatori, inclusiv voluntari, continuă să lucreze în provinciile afectate de cutremur din Turcia. Din păcate, numărul victimelor crește pe măsură ce avansează căutările.

laur