UNIFORMA, OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI. CÂȚI BANI VOR PRIMI COPIII PENTRU HAINE

Propunerea legislativă ce prevede ca uniforma să devină obligatorie în școli a fost aprobată de senat.

Senatul României, în calitate de prim for sesizat, a aprobat azi, cu 87 de voturi pentru, 41 contra și nicio abținere, propunerea care prevede ca uniforma să devină obligatorie. 

Proiectul vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, scrie Antena 3.

Câți bani vor primi elevii

Elevii din învăţământul general obligatoriu de stat ar urma să primească câte 350 de lei pentru uniformă.

„Pentru acoperirea costurilor uniformelor şcolare se acordă o sumă de 350 de lei/ an şcolar pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru. Fondurile necesare pentru aplicarea prezentei legi se asigură din bugetul

Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, potrivit unui amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Propunerea legislativă urmează să fie votată și de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, în procedură de urgență.

Dacă va trece și de Camera Deputaților, uniforma ar deveni obligatorie începând cu anul școlar 2021-2022.

„Purtarea uniformei școlare are ca efect reducerea nivelului de violență și agresivitate în rândul copiilor.

După introducerea uniformei, conform datelor furnizate de poliție, rata incidentelor violente din școli a scăzut cu 34%, numărul bătăilor între elevi s-a diminuat cu 51%, incidentele cu tentă sexuală s-au redus cu 74%, posesia de droguri, cu 69% și actele de vandalism cu 18%.

S-a demonstrat statistic că purtarea uniformei școlare a determinat cu 12% mai puține incidente legate de armele de foc și cu 15% mai puține incidente legate de folosirea drogurilor, în raport cu școlile care nu purtau uniforme”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *