Untura de porc. Adevarul pe care nimeni nu il spune

Desi multa lume nu crede acest lucru, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoate produse din casele romanilor

Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect.

Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoate produse din casele romanilor.

Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigiderul romanilor, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.

Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.

Motive pentru care e bine sa consumi untura de porc
Untura de porc. Dupa uleiul de masline, untura ocupa locul al doilea la capitolul grasmi monosaturate, considerate a fi cele mai sanatoate tipuri de grasimi saturate

Principala grasime din untura, acidul oleic, asigura un nivel scazut de depresie

Este bogata in vitamina D

Regleaza productia de hormoni in organismul nostru si aduce echilibru la nivel tiroidian

Grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in specil cancerul la sani

Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereste de problemele cu colesterolul

Cum se pastreaza cel mai bine untura de porc?

Untura curata si alba ca zapada se pastreaza in vase de lut sau de metal smaltuite sau in borcane legate la gura cu hartie cerata.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *