Va intra România în lockdown? Anunțul lui Raed Arafat

Raed Arafat a precizat că varianta unui lockdown nu este una care să fie luată în calcul de autoritățile din țara noastră. El a explicat că acesta ar avea un impact negativ, făcând referire la cel asupra economiei.

Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea unui lockdown în țară

În același timp, șeful DSU a precizat faptul că nu a fost nevoie de lockdown până în aceste momente, dar a ținut să atragă atenția asupra faptului că varianta virusului care se răspândește acum este mult mai agresivă.

„Un lockdown se evită total, pentru că va avea și impactul lui celălalt. Noi nu am făcut lockdown până acum deloc, având în vedere că în primele trei valuri am trecut bine prin ele, cu tot sistemul sanitar

Acum avem o variantă mult mai agresivă și care se răspândește mult mai ușor și unde regulile trebuie respectate”, a precizat Raed Arafat, joi, la DigiFM.

Rata de vaccinare din România, una dintre cele mai mici de la nivel mondial

Pe de altă parte, șeful DSU a mai precizat și faptul că România stă foarte prost la capitolul vaccinare.

Mai mult decât atât, țara noastră este sub media mondială în ceea ce privește numărul de imunizări împotriva coronavirusului.

„Media mondială este de 45% și în România este 30%”, a explicat Raed Arafat pentru sursa citată anterior.

Tragediile la care asistăm astăzi ar fi putut fi evitate, crede Raed Arafat, dacă oamenii s-ar fi vaccinat la timp, mai ales pentru că numărul dozelor a fost mereu de ajuns, iar imunizarea a fost disponibilă pentru toată lumea.

Raed Arafat: Am fi putut evita tragedia

Șeful DSU a precizat că a existat o dorință pentru ca românii să nu se vaccineze, motiv pentru care în spațiul public, inclusiv pe rețelele de socializare, au apărut tot felul de zvonuri și chiar informații voit false, pentru a-i convinge pe aceștia să nu se imunizeze.

Noi am avut arma asta în mână de la început, nu a fost niciodată cazul să nu avem vaccinuri.

Am fi putut evita tragedia, dar au încercat unii prin toate căile să convingă marea majoritate a populației să nu se vaccineze”, a declarat șeful DSU.

laur