Va mai fi sau nu masca de protecție obligatorie după 1 august? Anunțul ministrului de Interne: 

Se apropie începul lunii august, astfel că vorbim, pe de o parte, de noi relaxării, iar pe de altă parte, de temuta varianta Delta a coronaviruslui. În acest context, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat dacă masca de protecție va mai fi sau nu obligatorie începând cu data de întâi a lunii următoare.

O nouă zi, o nouă declarație de presa venită din partea oficialilor. De această dată, Lucian Bode este cel care a ieșit la rampă și a vorbit despre ce se va întâmpla în țara noastră de la întâi august, în contextul pandemiei de coronavirus.

Lucian Bode, despre purtarea măștii de protecție după 1 august

Ministrul a subliniat faptul că nici nu se pune problema renunțării la portul măștii de protecție în spațiile închise publice. Ba chiar, a ținut să precizeze că cine se va abate de la această regulă va avea de suferit. Mai exact, patrulele de polițiști vor fi în continuare pe teren și vor aplica amenzi în cazul în care legea nu va fi respectată.

În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Lucian Bode în cadrul unei conferințe de presă, informează știripesurse.ro.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a mai transmis public că de la 1 august nu va avea loc neapărat adoptarea unor noi măsuri de relaxare, ci mai degrabă se vor completa cele deja existente.

“Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară,” a mai declarat ministrul de Interne.

Totodată, în același discurs, ca și alți politicieni, Lucian Bode a îndemnat populația la vaccinare, astfel încât valul patru al pandemiei să nu pună stăpânire pe țara noastră, menționând că doar serul anti-COVID-19 este cel care ne va salva.

”Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a mai completat politicianul.

laur