Varza rosie previne cancerul la colon, san si prostata

In compozitia chimica a verzei rosii, cercetatorii au identificat 36 de antocianini. Antocianinii sunt cei raspunzatori pentru superba culoare rosie a acestei legume. In acelasi timp, aceste substante asigura protectie impotriva cancerului, imbunatatesc functiile creierului si contribuie la mentinerea sanatatii inimii.
Totodata, flavoinozii continuti de varza rosie au un puternic efect antiinflamator, avand un rol benefic in lupta impotriva multor boli. Varza rosie este una din cele mai bune surse de glucozinolate, substante chimice cu un puternic efect anticancer. Prin urmare, consumul de varza rosie poate preveni cancerul la colon, san, prostata.

Previne cancerul: Antioxidantii care dau verzei culoarea rosie sunt capabili sa reduca efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot provoca boli de inima si cancer. Antioxidantii continuti de varza rosie includ indolii si antociani.
Acesti antioxidanti reduc incidenta cancerului de san si colon, in timp ce vitamina A, de asemenea prezenta in varza rosie, este legata de diminuarea riscului de cancer pulmonar.

Sanatatea ochilor: Vitamina A prezenta in varza rosie este foarte benefica ochilor. O portie de varza rosie furnizeaza peste 30% din doza zilnica recomandata, ceea ce este vital pentru mentinerea claritatii vederii, in timp ce se evita deteriorarea maculara si cataracta. Este un nutrient vital pentru mentinerea sanatatii ochilor pe masura ce imbatranim.
Pierderea in greutate: Din moment ce varza rosie are extrem de putine calorii si este bogata in fibre, minerale si vitamine, este o alegere ideala pentru dieta zilnica, mai ales daca incercati sa eliminati kilogramele in plus. Aceasta contine si o cantitate mica de proteine.
Mentine tineretea: Antioxidantii ajuta la diminuarea semnelor de imbatranire. Varza rosie mentine pielea tanara si supla. In plus, cantitatile generoase de vitamina A din varza rosie sunt excelente pentru o piele sanatoasa, regenerarea celulelor pielii, protectia impotriva daunelor provocate de soare si elasticitatea generala a pielii.
Varza rosie este, de asemenea, incarcata cu sulf, un element necesar pentru productia de keratina, o proteina care ofera sanatate parului si unghiilor.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *