Vehiculele care nu vor avea voie să circule în perioada Crăciunului. Anunțul făcut de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că în zilele de 24 decembrie, 25 decembrie și 26 decembrie se vor instutui restricții de circulație pentru anumite vehicule rutiere.

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe DN 7 Piteşti (intersectia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN 1), pe ambele sensuri, între 16:00-22:00 joi și între 06:00-22:00 vineri și sâmbătă, relatează Mediafax.

Raed Arafat, despre cum scădem riscul infectării cu COVID dacă avem musafiri la masa de Crăciun
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ne explică cum ar trebui să procedăm dacă avem musafiri la masa de Crăciun pentru a scădea riscul de infectare cu COVID, însă principala recomandare este să evitam să primirea vizitelor, chiar și din partea membrilor familiei.

Arafat a insistat să fie respectate restricțiile și măsurile sanitare care sunt în vigoare. Șeful DSU recomandă un set de reguli pe care ar trebui să-l respectăm, pentru cei care vor avea musafiri la masă de Crăciun.

„Să deschidă geamurile. Va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, aerisirea… Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu… Poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății. Adică dacă cu o persoană nu stai în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte, foarte bună în încăperile în care se stă”, a declarat Arafat, marți seară, la Digi 24.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *