Vestea Cea Mai Așteptată Despre Economia României. „Sunt Semne Bune”

Vestea cea mai așteptată despre economia României. „Sunt semne bune”

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3, pe seria ajustată sezonier, comparativ cu trimestrul anterior, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 economia a scăzut cu 6%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, potrivit datelor semnal anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul III 2020, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 5,6%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 6%. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019, Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,6%, arată datele semnal prezentate de INS.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 6% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier.

Premierul Orban: „Sunt semne bune”

„Avem confirmarea că în trimestrul 3 a crescut economia și de aici pornim fundamentarea pentru rectificarea bugetară pentru săptămâna viitoare”, a spus Cîțu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că sunt semne bune. „Sigur, nu trebuie să fim excesiv de optimiști, dar e clar că avem un trend de revenire”, a mai spus Orban.

Pe serie brută, comparativ cu acelaşi trimestru din anul 2019, economia României în trimestrul III 2020 a înregistrat o scădere cu 6%. În perioada ianuarie-septembrie 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul 2019, Produsul Intern Brut a scăzut cu 5,1%.

 

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *