VESTI PROASTE pentru elevi! Nelu Tataru a anuntat ce se va intampla la INCEPUTUL ANULUI SCOLAR

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat vineri că toți elevii claselor I și a XII-a vor purta măști de protecție în timpul orelor și în pauze, iar înainte de recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care vor fi puse la dispoziție de conducerea unității de învățământ.

Sancțiuni dure pentru elevii fără mască. Anunțul lui Nelu Tătaru

Potrivit Edupedu.ro, ministrul sănătății a anunțat vineri că elevii de la clasa a I și până la clasa a XII-a vor purta măști de protecție în timpul orelor și în pauză se vor dezinfecta pe mâini folosind substanțele care vor fi puse la intrarea în clasă.

Potrivit ministrului, această măsură este cea mai sigură pentru că este de așteptat ca elevii să nu respecte distanța minimă de siguranță.

„Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Când ies în pauză, elevii vor se vor dezinfecta pe mâini, când intră înapoi, la fel. Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a spus Tătaru.

Excepția de la această decizie vor face elevii de la grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Decizia va fi luată în această seară, după ce va ajunge la premierul României, iar la final, la președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Nelu Tătaru a precizat că în Capitală, scenariul verde se poate adapta în funcție de particularitatea fiecărei școli. În cazul în care unii elevi nu vor purta măști de protecție, premierul României a declarat că aceștia trebuie învățați să facă acest lucru până se obișnuiesc.

Admin