VIDEOMomentul emoţionant când o bătrână de 92 de ani îşi vede fiul

O bătrână de 92 de ani şi-a văzut fiul pentru prima dată în ultimele luni printr-un ecran din sticlă, în căminul de îngrijire în care se află. Momentul cu adevărat emoţionant a fost filmat.

  • Fiul său nu şi-a mai putut îmbrăţişa mama din luna februarie.
  • Cei doi s-au putut bucura să îşi vadă chipurile chiar şi prin geamul de sticlă.

Freda Maddison, rezidentă a căminului de îngrijire pentru bătrâni Eothen Homes din Wallsend, North Tyneside, nu a mai putut să îşi vadă fiul la fel de din din cauza creşterii numărului de cazuri Covid-19 care a dus la noi restricţii privind vizitele la domiciliu.

Fiul său nu şi-a mai putut îmbrăţişa mama din luna februarie, însă dragostea învinge orice distanţă, iar cei doi s-au putut bucura să îşi vadă chipurile chiar şi prin geamul de sticlă.

Un videoclip care smulge lacrimi de emoţie îi arată pe cei doi cum îşi întind palmele într-o uniune spirituală. Şi-au trimis bezele, au vorbit şi au râs, s-au bucurat de clipele petrecute împreună în ciuda neputinţei mamei de a-şi îmbrăţişa copilul.

Doamna Maddison, bolnavă de Alzheimer, se află în căminul pentru bătrâni de aproape un an. A spus că a fost „absolut minunat”să-şi vadă fiul, „ca o comoară pierdută şi regăsită”.

Tot ea a declarat că este ciudat să îl vadă prin geam, dar „E mai bine decât nimic. Mă gândesc întotdeauna la el. Şi el mi-a spus acelaşi lucru”

„A fost foarte bine. Uneori vederea ei este foarte slabă, vede înceţoşat, aşa că a trebuit să se apropie un pic pentru a vedea că sunt eu” a povestit domnul Maddison, în vârstă de 56 de ani, din High Heaton. „A fost frumos să pot sta aproape de mama. Avea un ecran în față, dar dacă puneai mâna pe ecran, puteai simți căldura. Ea simţea căldura mâinii mele, iar eu simţeam căldura ei. Nu este acelaşi lucru ca o îmbrăţişare, dar este mai bine decât un apel telefonic. Este un lucru bun că cei de la cămin au făcut asta. Cred că va fi bine pentru ceilalţi bătrâni şi familiile lor. Este mai sigur.”

Christine Henderson, managerul căminului, a declarat: „În septembrie, au fost introduse noi restricții și nu am putut avea vizitatori. Am păstrat viața cât mai normală posibil și am continuat. Dar acum, după ce regulile s-au schimbat, putem permite vizitatorilor din nou să vină. Am amenajat acest stand, astfel încât locuitorii să își poată vedea familia într-un mod sigur”

Primele restricţii naţionale au lăsat numeroase persoane departe de cei dragi pentru luni întregi. Luni întregi de suferinţă, dor şi izolare.

Înainte de restricțiile din 5 noiembrie, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a fost avertizat că interzicerea din nou a vizitelor la îngrijire la domiciliu ar încălca „drepturile fundamentale ale omului”. În schimb, potrivit Daily Mail, peste 20.000 de locuitori ai căminelor pentru bătrâni au murit de Covid-19 în timpul primului val al pandemiei.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *