Viorica Dăncilă dă cărțile pe față. Spune adevărul despre Dragnea

Viorica Dăncilă surprinde pe toată lumea, după ce a fost trecută „pe linie moartă” de noua conducere a PSD. Fostul premier al României anunță că va da cărțile pe față despre relația sa cu ex-liderul PSD, aflat acum la închisoare, Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a anunțat că își va lansa în curând o carte–interviu, realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. „Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, anunță Dăncilă.

Cartea se numește ”Viorica Dăncilă – Partea ei de adevăr” și prezintă versiunea fostei șefe a PSD despre mandatul de premier, despre relația cu Liviu Dragnea și cu actuala conducere a partidului.

Citeste si: Fiul Vioricăi Dăncilă a fost luat la mișto de un prieten: „Ai început să îmbătrânești, boss”

Viorica Dăncilă: Sunt lucruri care trebuie spuse
”Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD. Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Conform G4media, Marga Nițu a fost jurnalistă la un post de televiziune din Alexandria și la OTV.

Viorica Dăncilă, dezvăluiri la emisiunea lui Denise Rifai
În octombrie 2020, Viorica Dăncilă a fost invitată în ediția a doua a emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KanalD, și a trebuit să facă față tirului de întrebări al moderatoarei. Bineînțeles că a avut parte de întrebări ”roșii”, iar printre acestea s-au aflat și unele legate de greșelile gramaticale și de gafele de protocol comise în timpul mandatului său.

Denise Rifai i-a dat Vioricăi Dăncilă câteva exemple de greșeli gramaticale pentru care aceasta a fost ironizată. ”Iată câteva exemple: ”orice om îi este teamă”,”putem spune că reducem democrația”, ”în fiecare lună a crescut prețurile”. Ați fost ironizată până în punctul în care românii au început să facă glume despre capacitățile dumneavoastră intelectuale. Ce părere aveți despre imaginea care vi s-a creat?”, a întrebat Denise Rifai.

”Sunt un om care a terminat o facultate, care a luptat pentru fiecare treaptă pe care a urcat atât din punct de vedere politic, cât și al carierei. Sunt un om care într-adevăr sub influența presiunii, a oboselii, a stresului, a făcut greșeli de exprimare, dar și un jucător abil, sub presiune, face greșeli. Vedem acum că sunt mulți lideri politici care greșesc, sunt lideri care aduc în limba română cuvinte noi, dar nimeni nu-i taxează așa cum am fost eu. Aici am văzut puterea presei! Când vrea să-ți creioneze o imagine, o face cu mare succes. O greșeală a mea a fost preluată si ținută în prim plan foarte mult timp. Vedem că și cei care sunt acum la guvernare, liderii politici, greșesc, dar acest lucru de multe ori este acum trecut în derizoriu. A greși este omenesc. Am făcut aceste greșeli, dar nu am greșit niciodată în deciziile pe care le-am luat pentru țară și pentru oameni”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a spus ce probleme a avut cu Serviciul de Protocol de la Guvern
Apoi, Denise Rifai i-a amintit fostului premier că unii colegi din PSD au taxat-o dur atunci când greșelile de exprimare au fost completate de gafe de protocol.

”Prezența dumneavoastă în fruntea Guvernului a fost presărată și de gafe de protocol nu doar de exprimare. Vă enumăr câteva: ați uitat numele premierului Estoniei, ați declarat că sunteți la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spuneți că sunteți în Podgorita, capitala Muntenegrului, la o întâlnire cu premierul croat, aici la București, ați vrut să plecați înainte de intonarea imnurilor, noroc că v-a tras omologul dv. Dincolo de ce s-a scris în presă, cele mai mari critici au venit din interiorul partidului. Colegii dv spuneau că aceste greșeli strică imaginea partidului. De ce făceați atâtea gafe?”, a întrebat-o Denise Rifai.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *