Vremea azi, 4 august. Căldura devine insuportabilă. Vor fi 41 de grade la umbră în unele zone ale țării

Canicula cuprinde majoritatea zonelor și aerul devine greu de respirat. Maximele pornesc de la 27-28 de grade pe litoral și ajung la 41 de grade în sudul extrem la României.  

Ploile apar trecător în zonele montane, iar diseară și la noapte vin ceva averse în vest și în nord-vest.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Canicula ocolește zona litoralului, pe unde vor fi cel mult 29 de grade. În schimb, în Bărăgan, se încălzește foarte tare. Temperaturile se apropie de 40 de grade și atmosfera este înăbușitoare după prânz.

Se face foarte cald și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. O să avem o zi însorită și o amiază caniculară, cu multă zăpușeală și 36-37 de grade, la umbră.

Aerul fierbinte ajunge și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile urcă până la 35-36 de grade, iar disconfortul termic crește. În zonele montane, după-amiază s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată

Căldura se intensifică și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Joi au fost vreo 30 de grade, astăzi vorbim despre caniculă și 35 de grade la umbră. Mai pe seară și îndeosebi după lăsarea nopții apar ceva averse, cu descărcări electrice și intensificări de vânt.

Și în ținuturile vestice s-ar putea să plouă în orele serii. Până atunci avem de suportat temperaturi foarte ridicate, de 38-39 de grade la umbră și un stres termic major.

Canicula se instalează și în zona Transilvaniei. Se ating 35, poate 36 de grade și atmosfera devine sufocantă în miezul zilei. Doar pe la munte apar câteva averse trecătoare, iar peste noapte se mai răcorește și temperaturile ajung la 13 grade în depresiuni.

În Oltenia nu sunt speranțe de ploaie. Căldura devine insuportabilă după prânz. Temperaturile ajung pe la 40 de grade în sudul provinciei, iar indicele de confort termic depășește pragul critic, de 80 de unități.

Și în ținuturile sudice o să fie îngrozitor de cald. Nu prea vedem norii, iar în Lunca Dunării se ating chiar și 41 de grade la umbră. Evitați deplasările și hidratați-vă corespunzător.

Vremea în București

În București arșița se intensifică. Avem soare arzător și o amiază fierbinte, cu 39 de grade la umbră și un stres termic foarte ridicat. Urmează o noapte tropicală, cu cer senin și o minimă de 22 de grade.

Vremea la munte

La munte se face mai cald decât joi. Domină atmosfera însorită, dar apar și câteva reprize de ploaie în a doua parte a zilei. La noapte este posibil să plouă în masivele vestice.

Vremea pe litoral

La mare găsim vreme frumoasă, cer senin, briză activa și temperaturi suportabile, de 28-29 de grade. Apa mării rămâne cam rece: are în jur de 19-20 de grade.

laur