Vremea în România. Anunțul ANM de ultima oră – Când vine primăvara

Meteorologii au transmis că vom avea parte de un sfârșit al lunii februarie mult mai călduros, decât în mod normal. Vezi când vine primăvara oficial în România.

Specialiștii ANM au menționat că ultima săptămână din iarnă aduce temperaturi mult mai ridicate și precipitații mai puține decât în mod obișnuit. Meteorologii au anunțat că în luna martie temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marți, 23 februarie 2021. Vreme frumoasă și temperaturi ridicate în majoritatea zonelor țării

În perioada 22 februarie-1 martie, valorile termice vor fi mai ridicate

decât cele specifice pentru acest interval. Vremea va fi frumoasă la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.
Astăzi, 23 februarie 2021, vremea este preponderent frumoasă. În zonele de deal și de munte, soarele va fi generos și se vor înregistra până la 18 grade Celsius. În schimb, în zonele joase de relief din centru, sud și sud-est va fi ceață asociată cu chiciură și cu burniță.

Vântul va avea intensificări în zonele montane înalte.

Vom avea parte de zile bune și în următoarea perioadă. Vremea va fi deosebit de caldă. Va fi soare în zonele de deal și de munte, iar în restul țării, dimineața și noaptea vor fi nori de joasă altitudine sau ceață.

Mâine, norii vor persista în regiunile estice și sud-estice, iar seara va ploua în Dobrogea. Vineri noaptea, ploile vor cuprinde jumătatea de nord a țării, iar în zona montană aferentă vor fi ninsori și lapoviță.
Vremea în Capitală
În București, mâine, vremea se va menține caldă. Ziua începe cu nori joși sau ceață în Capitală, dar pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult senin și maxima va urca până la 13 grade Celsius.

Regimul precipitațiilor va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 01-08 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, local ușor mai coborâte în sudest și la munte.

Săptămâna 08-15 martie, conform meteorologilor temperatura medie va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *