Se instituie sau nu starea de urgență în România? Nelu Tătaru: ”Depinde foarte mult de acel prag de 10.000”

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 bubuie de la o zi la alta! Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 8.651 de persoane infectate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore! Se instituie sau nu starea de urgență în România? Nelu Tătaru dă răspunsul! Ce se va întâmpla dacă vom atinge pragul de 10.000 de infectări?

O nouă zi, o nouă creștere considerabilă de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19! Românii sunt în stare de șoc după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi 8.651 de persoane infectate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore! În acest context, toată lumea se întreabă dacă vom ajunge din nou în stare de urgență! Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, clarifică situația

Nelu Tătaru: ”Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri”

Tătaru este de părere că, pentru a nu ajunge la un lockdown, oamenii trebuie să respecte toate măsurile impuse de către autorități în contextul pandemiei de coronavirus! În acest fel, nu va fi nevoie nici de carantinarea anumitor zone din țară. Ministrul susține că situația încă poate fi reparată, însă, totul cu ajutorul cetățenilor! Ei sunt singurii care pot combate virusul prin respectarea regulilor!

“Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit și despre ce se va întâmpla dacă va fi atins pragul de 10.000 de infectări cu COVID-19 pe zi. În cazul în care aceștia vor fi asimptomatici și izolați la locuințele lor, situația se poate remedia, însă, de cealaltă parte, dacă cele 10.000 de persoane vor ajunge în spitalele COVID-19, lucrurile se vor complica considerabil!

146 de morți și 1.001 pacienți în stare gravă

8.651 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, în România. Potrivit informațiilor actualizate de GCS, 146 de oameni au pierdut lupta cu virusul ucigaș, în timp ce 1.001 pacienți se află în stare gravă, pe secția de ATI. Cu atât mai grav este că un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *